Ανακοινώσεις ΟμοσπονδίαςΑποφάσεις ΔικαστικήςΕιδήσεις

Αποφάσεις Δικαστικής Επιτροπής ΠΑΑΟΚ 18/06/2019

Αποφάσεις Δικαστικής Επιτροπής ΠΑΑΟΚ 

Συνεδρία Τρίτη 18/06/2019 Ώρα 6:15μμ

 

Παρόντες:

Βάκης Ερωτοκρίτου                         Πρόεδρος

Κυριάκος Τσολάκης                         Αντιπρόεδρος

Χρυσόστομος Γεμέττας                   Εκτελών χρέη Γραμματέα

Κωστάκης Κοκκινής                         Μέλος

Άκης Καλογήρου                               Μέλος

 

Εκ μέρους του Σωματείου Λένας Λεμεσού:

Άριστος Ττάνος, Πάμπος Παναγή

 

 

Θέμα 1ον:

Τελικός Επίλεκτης Κατηγορίας ΠΑΑΟΚ 2018-19

Κοινοτικό Γήπεδο Ερήμης

Τετάρτη 05/06/2019

Ανόρθωσις Μουτταγιάκας – ΛΕΝΑΣ Λεμεσού

 

Καταγγελία του Διαιτητή του αγώνα κ. Μ. Νικολάου

 

Κατά του Σωματείου Λένας Λεμεσού, επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ στον πιο πάνω αγώνα Πρωταθλήματος,

 

 1. Οι φίλαθλοι του Σωματείου επέδειξαν αντιαθλητική συμπεριφορά και δημιούργησαν σοβαρά επεισόδια, έριξαν κροτίδες και καπνογόνα σε 4 περιπτώσεις εντός αγωνιστικού χώρου, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών και του βοηθού διαιτητή Κ. Φούττη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα για 11 λεπτά.
 2. Καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα οι φιλάθλοι του Σωματείου ύβριζαν με ακατανόμαστες φράσεις την διαιτητική ομάδα αλλά και μέλη της επιτροπής διαιτησίας με φράσεις όπως, «είσαστε άχρηστοι, αχάπαροι καραγκιόζηδες, σήμερα δεν θα φύγετε από αυτό το γήπεδο κλπ.».
 3. Παράγοντες του Σωματείου παρότρυναν τους ποδοσφαιριστές τους να αποχωρήσουν από την τελετή απονομής των επάθλων από εκπροσώπους της ομοσπονδίας.
 4. Κατά την αποχώρηση των διαιτητών προς τα αποδυτήρια οπαδοί της ομάδας κινήθηκαν απειλητικά προς την διαιτητική ομάδα, όμως με την παρέμβαση της αστυνομίας περιορίστηκαν μόνο σε ύβρεις.

 

 

Απόφαση:

(βλ. πιο κάτω στο Θέμα 2ον)

 

 

 Θέμα 2ον:

Τελικός Επίλεκτης Κατηγορίας ΠΑΑΟΚ 2018-19

Κοινοτικό Γήπεδο Ερήμης

Τετάρτη 05/06/2019

Ανόρθωσις Μουτταγιάκας – Λένας Λεμεσού

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ΠΑΑΟΚ, παραπέμπει στην Δικαστική Επιτροπή το Σωματείο Λένας Λεμεσού επειδή κατά παράβαση του Καταστατικού και των Κανονισμών της Ομοσπονδίας και της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ στον πιο πάνω αγώνα Πρωταθλήματος,

 

 1. Οι Παράγοντες και οι οπαδοί του Σωματείου επέδειξαν ανάρμοστη και αντιαθλητική συμπεριφορά και αμαύρωσαν με τις ενέργειες τους τον Τελικό Κυπέλλου Επίλεκτης Κατηγορίας ΠΑΑΟΚ 2018-2019 που ήταν αφιερωμένος στην μνήμη του τέως Ταμία της Ομοσπονδίας μ. Πάμπου Σωκράτους.
 2. Οι Παράγοντες και οι οπαδοί του Σωματείου με τις ανάρμοστες συμπεριφορές τους έθιξαν και μείωσαν την αξιοπρέπεια, την προσωπικότητα και το κύρος των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΑΟΚ, της Επιτροπής Διαιτησίας και των Μελών του Συνδέσμου Διαιτητών ΠΑΑΟΚ.  
 3. Οι Παράγοντες και οι οπαδοί του Σωματείου με δηλώσεις τους που έγιναν πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια και το τέλος του αγώνα, οι οποίες ήταν εκτός των πλαισίων της αθλητοπρέπειας και του τίμιου παιγνιδιού, συνέβαλαν στην δυσπιστία κατά του αθλήματος και των λειτουργών του αθλήματος και υποκινήσαν αντιαθλητικές ενέργειες οι οποίες είχαν ως στόχο τη γελοιοποίηση του αθλήματος αλλά και της ίδιας της Ομοσπονδίας.
 4. Οι οπαδοί του  Σωματείου αναίτια και καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα έριχναν εντός αγωνιστικού χώρου, επικίνδυνα αντικείμενα όπως  κροτίδες και καπνογόνα, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών και των Διαιτητών.
 5. Οι πιο πάνω ενέργειες των οπαδών είχαν ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα για 11 λεπτά.
 6. Παράγοντες του Σωματείου παρότρυναν και κατάφεραν να πείσουν, τον Προπονητή και όλους τους ποδοσφαιριστές τους να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο και να μην παραστούν στην τελετή απονομής των επάθλων, προσπαθώντας να γελοιοποιήσουν τον θεσμό του Κυπέλλου, την Ομοσπονδία και την Κυπελλούχο ομάδα.
 7. Οι Παράγοντες του Σωματείου αγνόησαν την πρόσκληση και την έκκληση της Ομοσπονδίας να παρουσιαστεί εκπρόσωπος του Σωματείου στην Ετήσια Τελετή Βραβεύσεων των Κορυφαίων Ομάδων και Αρίστων Αθλητών που γίνεται στο τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου.

 

 

Απόφαση Θέμα 1ον & 2ον:

Η Δικαστική Επιτροπή αφού μελέτησε προσεκτικά το φύλλο αγώνος και την έκθεση του Διαιτητή και αφού  έλαβε γνώση της γραπτής αλλά και της προφορικής απολογίας και των θέσεων του Σωματείου Λένας Λεμεσού ομόφωνα αποφάσισε τα πιο κάτω

 

 1. Για την ρίψη κροτίδων, καπνογόνων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων εντός του αγωνιστικού χώρου από τους οπαδούς του Σωματείου Λένας Λεμεσού επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο €200.
 2. Για την αντιαθλητική συμπεριφορά των παραγόντων και των οπαδών του Σωματείου Λένας Λεμεσού ενάντια στον Θεσμό του Κυπέλλου και την μη παρουσία του Σωματείου στην απονομή των επάθλων επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο €100.

 

 

 

Θέμα 3ον:

Τελικός Επίλεκτης Κατηγορίας ΠΑΑΟΚ 2018-19

Κοινοτικό Γήπεδο Ερήμης

Τετάρτη 05/06/2019

Ανόρθωσις Μουτταγιάκας – ΛΕΝΑΣ Λεμεσού

 

Καταγγελία του Διαιτητή του αγώνα κ. Μ. Νικολάου

 

Κατά του τερματοφύλακα του Σωματείου Ανόρθωσις Μουτταγιάκας, Φωτίου Μιχάλη Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 42767 επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ στον πιο πάνω αγώνα Πρωταθλήματος, «μετά την επίτευξη του 2ου γκολ από την ομάδα της Ανόρθωσις Μουτταγιάκας πανηγύρισε προκλητικά μπροστά από τους φιλάθλους του Λένα Λεμεσού με αποτέλεσμα αυτό να τους εξοργίσει και να πετάξουν στον αγωνιστικό χώρο 5-6 κροτίδες και ως επίσης και κάποιοι από αυτούς, προσπάθησαν να εισέλθουν εντός του αγωνιστικού χώρου. Ως εκ τούτου ο αγώνας διακόπηκε για 11 λεπτά».

 

Απόφαση:

Η Δικαστική Επιτροπή αφού μελέτησε προσεκτικά το φύλλο αγώνος και την έκθεση του Διαιτητή και αφού  έλαβε γνώση της γραπτής απολογίας και των θέσεων του Σωματείου Ανόρθωσις Μουτταγιάκας, στην οποία το Σωματείο και ο ποδοσφαιριστής παραθέτουν, ερμηνεύουν και επεξηγούν τα γεγονότα και την ενέργεια του τερματοφύλακα από την δική τους πλευρά και επειδή από την έκθεση του Διαιτητή στο φύλλο αγώνος φαίνεται ξεκάθαρα και με σαφήνεια ότι ο Διαιτητής του αγώνα αφού αντιλήφθηκε το γεγονός, τιμώρησε τον ποδοσφαιριστή κατά την διάρκεια του αγώνα με κίτρινη κάρτα και απλά το κατέγραψε στην έκθεση του, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο Διαιτητής θεώρησε ότι η πιο πάνω ποινή (κίτρινη κάρτα) ήταν αρκετή και η ενδεικνυόμενη ποινή σύμφωνα με τους Κανονισμούς που διέπουν την Ενιαία Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων και δεν επιβαλλόταν η καταγγελία του ποδοσφαιριστή και άρα η παραπομπή του στα αρμόδια σώματα της Ομοσπονδίας.

 

Ως εκ τούτου η Δικαστική Επιτροπή και σύμφωνα με τα γεγονότα τα οποία είχε ενώπιον της και λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπόψιν το γεγονός ότι ο Διαιτητής ενώ τιμώρησε κατά την διάρκεια του αγώνα τον ποδοσφαιριστή για την πιο πάνω αντιαθλητική ενέργεια του, αργότερα στην έκθεση του δεν τον κατήγγειλε ως όφειλε να πράξει, αλλά απλά κατέγραψε το γεγονός, ενέργεια η οποία εάν γινόταν θα έδινε το δικαίωμα στα αρμόδια σώματα της ομοσπονδίας να παραπέμψουν τον ποδοσφαιριστή στην Δικαστική επιτροπή για αντιαθλητική συμπεριφορά, παραπομπή η οποία θα είχε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη,  την διαμόρφωση και την λήψη διαφορετικής απόφασης.

 

Συνοψίζοντας η Δικαστική Επιτροπή υπό τις περιστάσεις ομόφωνα αποφάσισε ότι δεν μπορεί να τιμωρήσει περαιτέρω τον συγκεκριμένο τερματοφύλακα και ως εκ τούτου η ποινή του παραμένει ως έχει δηλ. η επιβολή της κίτρινης κάρτας.

 

 

Για την Δικαστική Επιτροπή

 

Βάκης Ερωτοκρίτου                        

Πρόεδρος