Ανακοινώσεις ΟμοσπονδίαςΑποφάσεις ΔικαστικήςΕιδήσεις

Αποφάσεις Δικαστικής Επιτροπής ΠΑΑΟΚ 04/12/2018

Αποφάσεις Δικαστικής Επιτροπής ΠΑΑΟΚ 

Συνεδρία Τρίτη 04/12/2018 Ώρα 6:15μμ

 

Παρόντες:

Βάκης Ερωτοκρίτου                     Πρόεδρος

Κυριάκος Τσολάκης                      Αντιπρόεδρος

Χρυσόστομος Γεμέττας               Εκτελών χρέη Γραμματέα

Άκης Καλογήρου                           Μέλος

Κωστάκης Κόκκινής                     Μέλος

 

 

Θέμα 1ον:

Αγώνας Πρωταθλήματος ΠΑΑΟΚ 2018-19

Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας

7η Αγωνιστική 24/11/2018

ΑΕΚ Καθολικής – Κυριάκος Μάτσης Συν. Κολοσσίου

Καταγγελία του Διαιτητή του αγώνα κ. Κ. Θεοφάνους

Κατά του Ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΑΕΚ Καθολικής, Αλεξανδράκη Κωνσταντίνου Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 203742 επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ στον πιο πάνω αγώνα Πρωταθλήματος, «στο 35΄ λεπτό του αγώνα ενώ ο διαιτητής τον απέβαλε με 2η κίτρινη κάρτα, μόλις του έδειξε την κόκκινη κάρτα ο ποδοσφαιριστής όρμησε εξαγριωμένος προς το μέρος του με πολύ απειλητικές προθέσεις, τον πάτησε στο πόδι, τον έσπρωξε και τον απειλούσε να τον κτυπήσει. Ο διαιτητής προσπάθησε να απομακρυνθεί για να μην έρθει σε επαφή με τον ποδοσφαιριστή, ευελπιστώντας ότι κάποιοι από τους συμπαίκτες του θα τον σταματούσαν. Οι συμπαίκτες του προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν αλλά αυτός άρπαξε τον διαιτητή από την φανέλα και τον τραβούσε με μανία προς το μέρος του. Στην συνέχεια άρπαξε από τον λαιμό τον διαιτητή και τον έσπρωχνε βρίζοντας και απειλώντας τον. Το όλο σκηνικό κράτησε περίπου 1 λεπτό και με επέμβαση των ψυχραιμοτέρων, απομάκρυναν τον ποδοσφαιριστή και το συμβάν έληξε. Όταν ο διαιτητής απεγκλωβίστηκε από τα χέρια του ποδοσφαιριστή κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια για 5 λεπτά για να ηρεμήσει. Στην συνέχεια ξεκίνησε και τελείωσε τον αγώνα χωρίς κανένα άλλο επεισόδιο. Ο διαιτητής μετά το συμβάν έφερε εκδορές και πονούσε τον λαιμό του μέχρι το τέλος του αγώνα.»

 

Απόφαση:

Η Δικαστική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε την τιμωρία του Ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΑΕΚ Καθολικής, Αλεξανδράκη Κωνσταντίνου Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 203742 με αποκλεισμό 7 (επτά) επιπλέον αγωνιστικών, πέραν του αυτόματου αποκλεισμού και €50 πρόστιμο. (Ενιαία Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ, Κεφάλαιο XIV, Άρθρο 21.2, 22, 23 σελ. 62).

 

 

Θέμα 2ον:

Αγώνας Πρωταθλήματος ΠΑΑΟΚ 2018-19

Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας

7η Αγωνιστική 25/11/2018

Αργοναύτες Ερήμης – Παρθένων Χαλκούτσας

Αποβολή με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα του ποδοσφαιριστή του Σωματείου Αργοναύτες Ερήμης, Γεωργίου Σταύρου Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 231796 επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ στον πιο πάνω αγώνα Πρωταθλήματος, αποβλήθηκε στο 25΄ λεπτό «για σκληρό φάουλ πάνω στον αντίπαλο ποδοσφαιριστή του Σωματείου Παρθενών Χαλκούτσας με Αρ. φανέλας 11.»

  

Απόφαση:

Η Δικαστική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε την τιμωρία του Ποδοσφαιριστή του Σωματείου Αργοναύτες Ερήμης, Γεωργίου Σταύρου Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 231796 με €25 πρόστιμο, πέραν του αυτόματου αποκλεισμού. (Ενιαία Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ, Κεφάλαιο XIV, Άρθρο 59.2, σελ. 68).

 

 

Θέμα 3ον:

Αγώνας Πρωταθλήματος ΠΑΑΟΚ 2018-19

Πρωταθλήματος Επίλεκτης Κατηγορίας

7η Αγωνιστική 28/11/2018

ΛΕΝΑΣ ΛεμεσούFC International Limassol 

Καταγγελία του Διαιτητή του αγώνα κ. Μ. Νικολάου

Κατά του Γυμνασίαρχου του Σωματείου ΛΕΝΑΣ Λεμεσού, Άριστου Ττάνου Αρ. Δελτίου Ταυτότητας 463476 επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ στον πιο πάνω αγώνα Πρωταθλήματος, «μετά την λήξη του αγώνα κινήθηκε με απειλητικές διαθέσεις προς το διαιτητικό τρίο βρίζοντας τους με την φράση «καραγκιόζηδες, δεν θα ξανασφυρίξετε του Λένα». Επίσης μετά την λήξη του αγώνα ο γυμνασίαρχος επέτρεψε σε άτομα τα οποία δεν ήταν γραμμένα στο φύλλο αγώνος να εισέλθουν εντός αγωνιστικού χώρου, παρά τις σαφείς οδηγίες εκ μέρους των διαιτητών, προς τον γυμνασίαρχο πριν την έναρξη του αγώνα για να παραμείνουν εντός αγωνιστικού χώρου όσοι ήταν γραμμένοι στο φύλλο αγώνος. Ως εκ τούτου «2 οπαδοί του Λένα Λεμεσού που εισήλθαν εντός αγωνιστικού χώρου, κινήθηκαν και αυτοί με απειλητικές διαθέσεις προς τους διαιτητές»

 

Απόφαση:

Η Δικαστική Επιτροπή αφού έλαβε γνώση της επιστολής του Γυμνασίαρχου του Σωματείου ΛΕΝΑΣ Λεμεσού, Άριστου Ττάνου Αρ. Δελτίου Ταυτότητας  463476 με την οποία γνωστοποιούσε την μη παραδοχή του, σε όσα του καταλογίζει ο διαιτητής του πιο πάνω αγώνα, ομόφωνα αποφάσισε την τιμωρία του με αποκλεισμό από του να εκτελεί τα καθήκοντα ως Γυμνασίαρχος για 30 ημέρες και €50 πρόστιμο. (Ενιαία Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ, Κεφάλαιο XIΙ, Άρθρο 22, σελ. 53 & Κεφάλαιο XIΙΙ, Άρθρο 9.5, σελ. 55).

 

 

Θέμα 4ον:

Αγώνας Πρωταθλήματος ΠΑΑΟΚ 2018-19

Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας

8η Αγωνιστική 01/12/2018

Απόλλων Επισκοπής – ΑΤΕ-ΠΕΚ Αγ. Μάμα

Αποβολή με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΑΤΕ-ΠΕΚ Αγ. Μάμα, Ευριπίδου Ανδρέα Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 28207 επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ στον πιο πάνω αγώνα Πρωταθλήματος, αποβλήθηκε στο 25΄ λεπτό γιατί «ενώ σφυρίχτηκε οφσάιντ για την ομάδα ΑΤΕ-ΠΕΚ Αγ. Μάμα, ο αναπληρωματικός ποδοσφαιριστής Ευριπίδου Ανδρέας Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 28207, σηκώθηκε από τον πάγκο και διαμαρτυρόταν προς τον βοηθό διαιτητή. Ο διαιτητής πήγε κοντά του και τον παρατήρησε με κίτρινη κάρτα. Τότε αυτός γύρισε προς το μέρος του διαιτητή και με έντονο ύφος του είπε «θα σε κουτουλώ χαμέ». Ο διαιτητής τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Αμέσως ο ποδοσφαιριστής έτρεξε προς το μέρος του διαιτητή και του έφτυσε στο πρόσωπο. Αμέσως ο διαιτητής πήρε τους βοηθούς του και κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια για 8 λεπτά μέχρι που ο ποδοσφαιριστής να φύγει από το γήπεδο. Αφού αποχώρησε και η κατάσταση είχε ηρεμήσει, ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά».

 

Απόφαση:

Η Δικαστική Επιτροπή αφού έλαβε γνώση της γραπτής απολογίας, της παραδοχής και της μεταμέλειας του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΑΤΕ-ΠΕΚ Αγ. Μάμα, Ευριπίδου Ανδρέα Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 28207 ο οποίος ζήτησε την επιείκεια της Δικαστικής, καθώς και της γραπτής αναφοράς του Σωματείου ΑΤΕ-ΠΕΚ Αγ. Μάμα, με την οποία παράθεσε τα γεγονότα του πιο πάνω αγώνα, ομόφωνα η Δικαστική Επιτροπή αποφάσισε την τιμωρία του ποδοσφαιριστή με αποκλεισμό από τους αγωνιστικούς χώρους, υπό οποιανδήποτε ιδιότητα μέχρι και την 31/05/2019, πέραν του αυτόματου αποκλεισμού. (Ενιαία Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ, Κεφάλαιο XIV, Άρθρο 21.3, 22, 23 σελ. 62).

 

 

Για την Δικαστική Επιτροπή

 

Βάκης Ερωτοκρίτου                     

Πρόεδρος