Αποφάσεις Δικαστικής Επιτροπής 16/02/2016

Αποφάσεις Δικαστικής Επιτροπής

Τρίτη 16.2.2016

 

Παρόντες:

Κυριάκος Τσολάκης                         Προεδρεύων

Άκης Καλογήρου                              Γραμματέας

Κωστάκης Κοκκινής                         Μέλος

 

Θέμα 1ον

Διακοπή Αγώνα Πρωταθλήματος ΠΑΑΟΚ Α΄ Κατηγορίας 2015-16

Α&Ν Ονησιφόρου ΑΕΝ Συν. Κολοσσίου – Σ&Π Ζακακίου

12η Αγωνιστική 16/01/2016

Παρευρέθηκαν:

 • Παρατηρητής Αγώνα: κ. Θεόδωρος Παναγή
 • Διαιτητής Αγώνα: κ. Κωνσταντίνος Ζάρνας
 • Βοηθός Διαιτητής Αγώνα: κ. Νίκος Νικολάου
 • Α&Ν Ονησιφόρου: κ. Δημήτρης Σιήττας, κ. Λευτέρης Ελευθερίου
 • Σ&Π Ζακακίου: κ. Σπύρος Δημοσθένους, κ. Ηλίας Στούππας
 1. Παραπομπή στην Δικαστική από το Δ.Σ. ΠΑΑΟΚ για την τύχη του του πιο πάνω αγώνα Πρωταθλήματος, λόγω διακοπής στο 84΄ ενώ το σκορ ήταν 1-2 υπέρ τους φιλοξενουμένους, επειδή ο Διαιτητής ένιωσε ότι δεν υπήρχε η αναγκαία ασφάλεια για την συνέχιση του αγώνα.
 2. Καταγγελία του Διαιτητή Κ. Ζάρνα κατά του Ποδοσφαιριστή Ηλία Στούππα ΚΟΠ 36005 (Σ&Π Ζακακίου) επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ στον πιο πάνω αγώνα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα επειδή εξύβρισε τα Θεία, αποκάλεσε «είσαι ξυμαρισμένος» τον Βοηθό Διαιτητή του Αγώνα, έσπρωξε τον Διαιτητή και μετέπειτα δεν αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο και απειλούσε συνεχώς τους Διαιτητές.
 3. Καταγγελία του Διαιτητή Κ. Ζάρνα κατά του Ποδοσφαιριστή Ιωάννη Ιωάννου 208363 (Σ&Π Ζακακίου) επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ στον πιο πάνω αγώνα και μετά την αποβολή συμποδοσφαιριστή του, απειλούσε τους Διαιτητές.

Απόφαση:

Η Δικαστική Επιτροπή σύμφωνα με τα τεκμήρια και τις μαρτυρίες των εκπροσώπων των Σωματείων που κατατέθηκαν ενώπιον της, το Φύλλο αγώνα, τις μαρτυρίες του Διαιτητή, του Βοηθού Διαιτητή και του Παρατηρητή του αγώνα, αποφάσισε τα πιο κάτω:

 1. Η Δικαστική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε ότι ο Διαιτητής δεν εξάντλησε όλα τα χρονικά περιθώρια και όλα τα μέσα που είχε στην διάθεση του για να συνεχίσει τον αγώνα και με βάση την γραπτή μαρτυρία του Παρατηρητή, κακώς διέκοψε οριστικά τον αγώνα καθώς δεν υπήρχαν, λόγοι ασφαλείας που επικαλείτο στο φύλλο αγώνα. Ο αγώνας διακόπηκε χωρίς την υπαιτιότητα των δυο διαγωνιζομένων ομάδων. Για αυτό η Δικαστική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε, με βάση τις Πρόνοιες της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ (Κεφάλαιο VI, Άρθρο 15) την συνέχιση του αγώνα από το ακριβές σημείο που διακόπηκε (84΄) με το ίδιο φύλλο αγώνος το οποίο θα συμπεριλαμβάνει το σκορ, τις παρατηρήσεις και τις αλλαγές που είχαν γίνει (Κεφάλαιο VI, Άρθρο 2, Άρθρο 8).
 2. Η Δικαστική Επιτροπή ομόφωνα τιμώρησε τον Ποδοσφαιριστή Ηλία Στούππα ΚΟΠ 36005 (Σ&Π Ζακακίου) με επιπλέον 4 αγωνιστικές πέραν του αυτομάτου.
 3. Η Δικαστική Επιτροπή ομόφωνα τιμώρησε τον Ποδοσφαιριστή Ιωάννη Ιωάννου 208363 (Σ&Π Ζακακίου) με 4 αγωνιστικές.

 

Θέμα 2ον

Παραπομπή στην Δικαστική από Δ.Σ. της ΠΑΑΟΚ του Σωματείου Κυριάκος Μάτσης Συν. Κολοσσίου επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ δεν παρουσιάστηκε στο γήπεδο για να αγωνιστεί στους πιο κάτω τρεις (3) αγώνες:

 1. Κυριάκος Μάτσης Συν Κολοσσίου – Απόλλων Αγριδιών 10η Αγωνιστική 17/01/2016
 2. Κυριάκος Μάτσης Συν Κολοσσίου – ΠΑΟΚ Λεμεσού 11η Αγωνιστική 24/01/2016
 3. ΠΑΟ Προσφύγων – Κυριάκος Μάτσης Συν Κολοσσίου 12η Αγωνιστική 31/01/2016

Απόφαση:

Ομόφωνα η Δικαστική Επιτροπή μηδένισε όλους τους αγώνες του Σωματείου Κυριάκος Μάτσης Συν. Κολοσσίου με 0-3 υπέρ των αντιπάλων ομάδων.

 

Θέμα 3ον

Αγώνας Πρωταθλήματος ΠΑΑΟΚ Β΄ Κατηγορίας 2015-16

ΑΕΚ Πολεμιδιών – Ανόρθωση Πολεμιδιών

10η Αγωνιστική 14/01/2016

Καταγγελία του Διαιτητή Γ. Παππά κατά του Ποδοσφαιριστή Ιωάννη Παπά ΚΟΠ 33094 (Ανόρθωση Κ. Πολεμιδιών) επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ στον πιο πάνω αγώνα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα επειδή ως αναπληρωματικός ποδοσφαιριστής εισήλθε χωρίς άδεια εντός του αγωνιστικού χώρου και διαμαρτυρήθηκε έντονα προς τον Βοηθό Διαιτητή του Αγώνα, κάνοντας διάφορες χειρονομίες.

Απόφαση:

Η Δικαστική  Επιτροπή ομόφωνα τιμώρησε τον ποδοσφαιριστή Ιωάννη Παπά ΚΟΠ 33094 (Ανόρθωση Κ. Πολεμιδιών) με €25 πρόστιμο.

 

Θέμα 4ον

Αγώνας Πρωταθλήματος ΠΑΑΟΚ Α΄ Κατηγορίας 2015-16

Ανόρθωση Μουτταγιάκας – ΘΟΙ Αρχάγγελος Μοναγρίου

13η Αγωνιστική 24/01/2016

Καταγγελία του Διαιτητή Π. Καρατζιή κατά του Προπονητή Πάρη Ευριπίδου ΚΟΠ 29409 (ΘΟΙ Αρχάγγελος Μοναγρίου) επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ στον πιο πάνω αγώνα αποβλήθηκε επειδή διαμαρτυρόταν έντονα προς τον Διαιτητή του αγώνα, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις που του έγιναν.

Απόφαση:

Η  Δικαστική Επιτροπή ομόφωνα τιμώρησε τον Προπονητή Πάρη Ευριπίδου ΚΟΠ 29409 (ΘΟΙ Αρχάγγελος Μοναγρίου) με €25 πρόστιμο.

 

Θέμα 5ον

Αγώνας Πρωταθλήματος ΠΑΑΟΚ Β΄ Κατηγορίας 2015-16

ΠΑΟΚ Λεμεσού – ΑΕΝ Άλασσας

12η Αγωνιστική 30/01/2016

Καταγγελία του Διαιτητή Κ. Ζάρνα κατά του Ποδοσφαιριστή Σταύρου Γιάννου ΚΟΠ 205025 (ΠΑΟΚ Λεμεσού) επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ στον πιο πάνω αγώνα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα επειδή εξύβρισε και επέδειξε ανάρμοστη συμπεριφορά προς τον Διαιτητή του Αγώνα.

Απόφαση:

Η Δικαστική  Επιτροπή ομόφωνα τιμώρησε τον ποδοσφαιριστή Σταύρου Γιάννου ΚΟΠ 205025 (ΠΑΟΚ Λεμεσού) με επιπλέον 2 αγωνιστικές πέραν του αυτομάτου.

 

Θέμα 6ον

Αγώνας Πρωταθλήματος ΠΑΑΟΚ Α΄ Κατηγορίας 2015-16

ΘΟΙ Αρχάγγελος Μοναγρίου – Α&Ν Ονησιφόρου ΑΕΝ Συν. Κολοσσίου

14η Αγωνιστική 30/01/2016

Καταγγελία του Διαιτητή Ν. Λοϊζίδη κατά του Γυμνασιάρχου του πιο πάνω αγώνα Παναγιώτη Χρίστου ΑΔΤ 711331 (ΘΟΙ Αρχάγγελος Μοναγρίου) επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ μετά την λήξη του αγώνα διαμαρτυρήθηκε έντονα προς τον Διαιτητή και τον απείλησε.

Απόφαση:

Η Δικαστική  Επιτροπή ομόφωνα τιμώρησε τον Γυμνασίαρχο Παναγιώτη Χρίστου ΑΔΤ 711331 (ΘΟΙ Αρχάγγελος Μοναγρίου) με 1 αγωνιστική.

 

Θέμα 7ον

Αγώνας Πρωταθλήματος ΠΑΑΟΚ Α΄ Κατηγορίας 2015-16

Παρθένων Χαλκούτσας – ΣΕΚ Αγ. Αθανασίου

14η Αγωνιστική 01/02/2016

 1. Παραπομπή στην Δικαστική από το Δ.Σ. της ΠΑΑΟΚ του Σωματείου ΣΕΚ Αγ. Αθανασίου επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ μετά την λήξη του αγώνα οπαδοί του εισήλθαν χωρίς άδεια στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να προπηλακίσουν τον Διαιτητή του αγώνα, ενώ οπαδός τον άρπαξε από τον λαιμό.
 2. Καταγγελία του Διαιτητή του Αγώνα κ. Π. Καρατζιή κατά του Ποδοσφαιριστή Στέφανου Προκοπίου ΚΟΠ 214844 (ΣΕΚ Αγ. Αθανασίου) ότι στο τέλος του αγώνα τον άρπαξε από τον λαιμό.
 3. Καταγγελία του Διαιτητή του Αγώνα κ. Π. Καρατζιή κατά του Σωματείου ΣΕΚ Αγ. Αθανασίου επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων στο τέλος του αγώνα, όπως ο Διαιτητής ισχυρίζεται, οπαδός ή οπαδοί του συγκεκριμένου Σωματείου προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητο του.

Παρευρέθηκαν:

 • Διαιτητής Αγώνα: κ. Παναγιώτης Καρατζής
 • Βοηθός Διαιτητής Αγώνα: κ. Κωνσταντίνος Ζάρνας
 • Σωματείο ΣΕΚ Αγ. Αθανασίου: κ. Αντώνης Κυβίττης, κ. Λυσάνδρου Ανδρέας.

Απόφαση:

Η Δικαστική Επιτροπή, σύμφωνα με το φύλλο αγώνα και τις μαρτυρίες του Διαιτητή και Βοηθού Διαιτητή καθώς επίσης και τις μαρτυρίες του εκπροσώπου του Σωματείου της ΣΕΚ Αγίου Αθανασίου, ομόφωνα αποφάσισε τα πιο κάτω:

 1. Η Δικαστική Επιτροπή τιμώρησε το Σωματείο ΣΕΚ Αγ. Αθανασίου με €50 πρόστιμο.
 2. Η Δικαστική Επιτροπή τιμώρησε τον Στέφανου Προκοπίου ΚΟΠ 214844 (ΣΕΚ Αγ. Αθανασίου) με έξι (6) μήνες αποκλεισμό (από 16/02/2016 έως 16/08/2016) από του να εισέρχεται σε οποιοδήποτε στάδιο ή αθλητικό χώρο υπό οποιαδήποτε ιδιότητα.
 3. Η Δικαστική Επιτροπή απέρριψε τον ισχυρισμό του Διαιτητή για πρόκληση ζημιών στο αυτοκίνητο του από οπαδό ή οπαδούς του Σωματείου ΣΕΚ Αγ. Αθανασίου, λόγο μη επαρκούς μαρτυρίας.

 

Θέμα 8ον

Αγώνας Κυπέλλου ΠΑΑΟΚ Β΄ Κατηγορίας 2015-16

Απόλλων Αγριδιών – ΑΤΕ-ΠΕΚ Αγ. Μάμα

Προημιτελική Φάση 14/02/2016

Καταγγελία του Διαιτητή Π. Καρατζή κατά του Ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Ματσάγκου ΚΟΠ 30548 (ΑΤΕ-ΠΕΚ Αγ. Μάμα) επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ στον πιο πάνω αγώνα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα επειδή εξύβρισε χυδαία αντίπαλο ποδοσφαιριστή και επέδειξε ανάρμοστη συμπεριφορά προς όλους τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές ενώ βρισκόταν ήδη αποβλημένος εκτός αγωνιστικού χώρου.

Απόφαση:

Η Δικαστική  Επιτροπή ομόφωνα τιμώρησε τον ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Ματσάγκου ΚΟΠ 30548 (ΑΤΕ-ΠΕΚ Αγ. Μάμα) με επιπλέον 4 αγωνιστικές πέραν του αυτομάτου.

 

Για τη Δικαστική Επιτροπή,

Κυριάκος Τσολάκης

Προεδρεύων