Ανακοινώσεις ΟμοσπονδίαςΑποφάσεις ΔικαστικήςΕιδήσεις

Αποφάσεις Δικαστικής Επιτροπής 29/03/2018

Αποφάσεις Δικαστικής Επιτροπής 

Συνεδρία Πέμπτη 29/03/2018 Ώρα 6+15μμ

 

Παρόντες:

Βάκης Ερωτοκρίτου                      Πρόεδρος

Στέλιος Χαραλάμπους                  Γραμματέας

Χρυσόστομος Γεμέττας                Μέλος

Κωστάκης Κοκκινής                      Μέλος

 

 

Θέμα 1ον:

Αγώνας Πρωταθλήματος ΠΑΑΟΚ 2017-18

17η Αγωνιστική Α΄ Κατηγορία (01/03/2018)

Κυριάκος Μάτσης Κολοσσίου – ΑΤΕ-ΠΕΚ Αγ. Μάμα

 

Επανεξέταση υποβολής ένστασης του Σωματείου Κυριάκος Μάτσης Κολοσσίου κατά του κύρους του πιο πάνω αγώνα και την κατακύρωση με σκορ 3-0 υπέρ του για το λόγο ότι «ο Ποδοσφαιριστής του Σωματείου ΑΤΕ-ΠΕΚ Αγ. Μάμα, Κλεάνθους Ανδρέας με Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 40798, ο οποίος στο φύλλο αγώνος αναγράφεται με τον αριθμό φανέλας 77, αγωνίστηκε παράνομα και αντικανονικά καθώς το δελτίο υγείας του είναι ληγμένο».

 

Παρόντες:

Κυριάκος Μάτσης Συν. Κολοσσίου: Ξ. Εμμανουήλ, Ν. Νικολάου, Μ. Μαλάς

ΑΤΕ-ΠΕΚ Αγ. Μάμα: Α. Λαππάς, Α. Κλεάνθους

 

Απόφαση:

Η Δικαστική Επιτροπή αφού έλαβε γνώση όλων των γεγονότων, των γραπτών απολογιών και των θέσεων και των 2 Σωματείων, όλων των τεκμηρίων που κατατέθηκαν ενώπιον της, καθώς επίσης αφού έλαβε γνώση και για την λήψη της 2ης επιστολής ΚΟΑ που επεξηγεί τα γεγονότα από την δική του πλευρά, αποφάσισε ομόφωνα την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης. Η αναβολή θεωρήθηκε υπό τις περιστάσεις αναγκαία και επιβεβλημένη διότι στην 2η επιστολή του ΚΟΑ, ο Οργανισμός επικαλείται σε σχετική παράγραφο ότι η απόφαση του βασίστηκε σε δεδομένα που είχε ενώπιον του την δεδομένη στιγμή, αφήνοντας να νοηθεί ότι δεν είχε ενώπιον του τα αυθεντικά τεκμήρια.

Η Δικαστική Επιτροπή λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης αποφάσισε ότι δεν μπορεί υπό τις περιστάσεις να λάβει ξεκάθαρη θέση και απόφαση, εάν πρώτα και πάνω απ’ όλα το αρμόδιο τμήμα του ΚΟΑ (ΑΣΥΑ) που εκδίδει τα εν λόγο Δελτία Υγείας τελεσίδικα και κατηγορηματικά, δώσει την δική του κρυστάλλινη άποψη και εκδοχή, αφού πρώτα παρουσιαστούν ενώπιον του όλα τα αυθεντικά τεκμήρια. Και επειδή από την τελεσίδικη αυτή απόφαση του Οργανισμού η οποία θα είναι βαρύνουσας σημασίας και θα έχει τον καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση και την ορθή λήψη της τελικής απόφασης από την Δικαστική Επιτροπή, η Δικαστική με ομόφωνη απόφαση της ζήτησε την αναβολή της εκδίκασης.

 

 

Θέμα 2ον:

Μη ολοκλήρωση και διακοπή Αγώνων

Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας ΠΑΑΟΚ 2017-18

19η Αγωνιστική

Αργοναύτες Ερήμης – ΑΤΕ-ΠΕΚ Αγ. Μάμα – Διακοπή 10΄ – Σκορ πριν την λήξη 1-0

 

Το Δ.Σ. ΠΑΑΟΚ παραπέμπει στην Δικαστική

 

 1. Το Σωματείο ΑΤΕ-ΠΕΚ Αγ. Μάμα επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ, στον πιο πάνω αγώνα Πρωταθλήματος ενώ άρχισε τον αγώνα με ποδοσφαιριστές λιγότερους από 11, λόγω τραυματισμών παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο με 6 ποδοσφαιριστές με αποτέλεσμα την διακοπή του αγώνα.
 2. Για την τύχη του πιο πάνω αγώνα.

 

Απόφαση:

Η Δικαστική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε την κατακύρωση του αγώνα με σκορ 3-0 υπέρ της αντίπαλης ομάδας Αργοναύτες Ερήμης. (Ενιαία Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ Κεφάλαιο VI, Άρθρο 7 σελ. 22).

 

 

Θέμα 3ον:

Μη Διεξαχθέντας Αγώνας

Πρωταθλήματος Επίλεκτης Κατηγορίας Α΄ Όμιλος ΠΑΑΟΚ 2017-18

21η Αγωνιστική

Αναγέννηση Γερμασόγειας – Παρθενών Χαλκούτσας

 

Το Δ.Σ. ΠΑΑΟΚ παραπέμπει στην Δικαστική

 

 1. Το Σωματείο Αναγέννηση Γερμασόγειας επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ, για τον πιο πάνω αγώνα Πρωταθλήματος ενημέρωσε προφορικώς την Ομοσπονδία «ότι αδυνατούσε να αγωνιστεί λόγω πολλών απουσιών και τραυματισμών ποδοσφαιριστών του»
 2. Για την τύχη του πιο πάνω μη διεξαχθέντα αγώνα.

 

Απόφαση:

Η Δικαστική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε την κατακύρωση του αγώνα με σκορ 0-3 υπέρ του αντιπάλου Σωματείου Παρθενών Χαλκούτσας και την επιβολή €50 πρόστιμο στο Σωματείο Αναγέννηση Γερμασόγειας. (Ενιαία Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ, Κεφάλαιο VI, Άρθρο 9, σελ. 22).

 

 

Θέμα 4ον:

Μη Διεξαχθέντας Αγώνας

Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας ΠΑΑΟΚ 2017-18

20η Αγωνιστική

ΘΟΙ Πισσουρίου – Ευριπίδης Νούρος Απαισιάς

 

Το Δ.Σ. ΠΑΑΟΚ παραπέμπει στην Δικαστική

 

 1. Το Σωματείο Ευριπίδης Νούρος Απαισιάς επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ, για τον πιο πάνω αγώνα Πρωταθλήματος ενημέρωσε προφορικώς την Ομοσπονδία «ότι αδυνατούσε να αγωνιστεί λόγω πολλών απουσιών και τραυματισμών ποδοσφαιριστών του»
 2. Για την τύχη του πιο πάνω μη διεξαχθέντα αγώνα.

 

Απόφαση:

Η Δικαστική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε την κατακύρωση του αγώνα με σκορ 3-0 υπέρ του αντιπάλου Σωματείου ΘΟΙ Πισσουρίου και την επιβολή €50 πρόστιμο στο Σωματείο Ευριπίδης Νούρος Απαισιάς. (Ενιαία Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ, Κεφάλαιο VI, Άρθρο 9, σελ. 22).

 

 

Θέμα 5ον:

Μη Διεξαχθέντας Αγώνας

Πρωταθλήματος Επίλεκτης Κατηγορίας Α΄ Όμιλος ΠΑΑΟΚ 2017-18

21η Αγωνιστική

ΑΕΝ.ΣΥΝ/Α&Ν Ονησιφόρου Κολοσσίου – ΣΕΚ Αγ. Αθανάσιου

 

Το Δ.Σ. ΠΑΑΟΚ παραπέμπει στην Δικαστική

 

 1. Το Σωματείο ΑΕΝ.ΣΥΝ/Α&Ν Ονησιφόρου Κολοσσίου επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ, στον πιο πάνω αγώνα Πρωταθλήματος «ο αγώνας δεν άρχισε επειδή 1 πρόσωπο (μετά από διερεύνηση ο Διαιτητής έμαθε τα στοιχεία του τα οποία αναγράφονται στο φύλλο αγώνος) εισήλθε με βίαιο τρόπο στα αποδυτήρια των Διαιτητών υβρίζοντας τους Διαιτητές και πέταξε στο πάτωμα ότι είχε πάνω στο τραπέζι και απείλησε τον Διαιτητή ότι θα τον σκοτώσει αν ξεκινούσε τον αγώνα. Στην συνέχεια εισήλθαν στα αποδυτήρια οι έφοροι του Σωματείου ΑΕΝ.ΣΥΝ/Α&Ν Ονησιφόρου Κολοσσίου κ. Χρίστος Χρίστου και Λευτέρης Ελευθερίου οι οποίοι αφού οδήγησαν έξω αυτό το άτομο, απολογήθηκαν για το συμβάν και διαβεβαίωσαν την Διαιτητική ομάδα ότι θα τον έβγαζαν εκτός σταδίου και ότι διασφάλιζαν την σωματική ακεραιότητα των Διαιτητών (περισσότερες λεπτομέρειες στο φύλλο αγώνος). Αφού ο Διαιτητής έλαβε σοβαρά υπόψιν τις διαβεβαιώσεις των 2 παραγόντων αποφάσισε να ξεκινήσει τον αγώνα. Στις 19:30μμ και ενώ κατευθυνόταν προς κέντρο του γηπέδου διαπίστωσέ ότι στο γήπεδο δεν υπήρχε προσοντούχος Νοσηλευτής. Έδωσε παράταση 30΄ λεπτών ωστόσο δεν έγινε κατορθωτό να βρεθεί προσοντούχος Νοσηλευτής γι’ αυτό ο αγώνας δεν άρχισε. Ενώ ο διαιτητής κατευθυνόταν στα αποδυτήρια το ίδιο άτομο που αρχικά δημιούργησε το πρόβλημα εισήλθε ξανά στα αποδυτήρια και άρχισε να τον βρίζει χυδαία. Αμέσως ο διαιτητής αφού ένιωσε ότι κινδύνευε άμεσα η σωματική του ακεραιότητα και επειδή είχε ήδη παρέλθει η ημίωρος παράταση που έδωσε στο γηπεδούχο Σωματείο για την εξεύρεση Νοσηλευτή αποφάσισε την οριστική διακοπή του αγώνα. Στην συνέχεια ενώ η διαιτητική ομάδα κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητο το ίδιο άτομο τους έφραξε τον δρόμο και δεν τους άφηνε να φύγουν. Σε κάποια στιγμή άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και προσπάθησε να επιτεθεί στον διαιτητή. Επενέβησαν όμως παράγοντες της γηπεδούχου ομάδας οι οποίοι βοήθησαν τους διαιτητές να διαφύγουν.
 2. Για την τύχη του πιο πάνω μη διεξαχθέντα αγώνα.

 

Απόφαση:

Η Δικαστική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε την κατακύρωση του αγώνα με σκορ 0-3 υπέρ του αντιπάλου Σωματείου ΣΕΚ Αγ. Αθανάσιου και την επιβολή €75 πρόστιμο στο Σωματείο ΑΕΝ.ΣΥΝ/Α&Ν Ονησιφόρου Κολοσσίου. (Ενιαία Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ, Κεφάλαιο VI, Άρθρο 9, σελ. 22).

 

 

Θέμα 6ον:

Αγώνας Πρωταθλήματος ΠΑΑΟΚ 2017-18

19η Αγωνιστική Α΄ Κατηγορία (17/03/2018)

Ευριπίδης Νούρος Απαισιάς – Κυριάκος Μάτσης Κολοσσίου

 

Καταγγελία του Διαιτητή του αγώνα κ. Ν. Περικλέους  κατά

 

 1. Του Σωματείου Ευριπίδης Νούρος Απαισιάς, επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ στον πιο πάνω αγώνα Πρωταθλήματος, «στο 69΄ και ενώ το σκορ ήταν 2-6 υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας Κυριάκος Μάτσης Κολοσσίου, ο αγώνας διακόπηκε όταν φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας εισήλθαν εντός αγωνιστικού χώρου και επιτέθηκαν σε ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας. Επειδή ο διαιτητής έκρινε ότι δεν υπήρχε πλέον καμία ασφάλεια για τους ποδοσφαιριστές της φιλοξενούμενης ομάδας διέκοψε οριστικά τον αγώνα».
 2. Για την τύχη του πιο πάνω διακοπέντα αγώνα.
 1. Κατά του Ποδοσφαιριστή του Σωματείου Κυριάκος Μάτσης Κολοσσίου, Σοφοκλέους Παναγιώτη Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 27173, επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ στον πιο πάνω αγώνα Πρωταθλήματος, αποβλήθηκε γιατί «στο 68΄ λεπτό του αγώνα έσπρωξε βίαια αντίπαλο ποδοσφαιριστή».

 

Απόφαση:

Η Δικαστική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε

 1. Την κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας Κυριάκος Μάτσης Κολοσσίου με τελικό σκορ 2-6 (όπως ακριβώς και το σκορ του αγώνα πριν την διακοπή) (Ενιαία Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ Κεφάλαιο VI, Άρθρο 7 σελ. 22).
 2. Την επιβολή προστίμου €100 στο Σωματείο Ευριπίδης Νούρος Απαισιάς.
 3. Στον Ποδοσφαιριστή του Σωματείου Κυριάκος Μάτσης Κολοσσίου, Σοφοκλέους Παναγιώτη Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 27173, επιβλήθηκε επίπληξη πέραν του αυτομάτου αποκλεισμού.

 

 

Θέμα 7ον:

Αγώνας Πρωταθλήματος ΠΑΑΟΚ 2017-18

19η Αγωνιστική Α΄ Κατηγορία (20/03/2018)

Χρ. Μηνά Κορφής – ΠΑΕ Λόφου

 

Καταγγελία του Διαιτητή του αγώνα κ. Κ. Θεοφάνους

 

Κατά του Εφόρου και Ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΠΑΕ Λόφου, Θεοδώρου Νεόφυτου Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 40001 (Αδτ 970572) επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ στον πιο πάνω αγώνα Πρωταθλήματος, αποβλήθηκε «στο 55΄ λεπτό του αγώνα για συνεχείς και έντονες διαμαρτυρίες»

 

Απόφαση:

Η Δικαστική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε την επιβολή προστίμου €50 στον Έφορο και Ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΠΑΕ Λόφου, Θεοδώρου Νεόφυτο Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 40001 (Αδτ 970572).

 

 

Θέμα 8ον:

Αγώνας Πρωταθλήματος ΠΑΑΟΚ 2017-18

20η Αγωνιστική Α΄ Κατηγορία (23/03/2018)

Απόλλων Αγριδιών – Αργοναύτες Ερήμης

 

Καταγγελία του Διαιτητή του αγώνα κ. Χ. Εφραίμ  κατά

 

 1. Του Σωματείου Αργοναύτες Ερήμης, επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ στον πιο πάνω αγώνα Πρωταθλήματος, «στο 39΄ λεπτό ο Βοηθός Διαιτητής υπόδειξε στον Διαιτητή 1 άτομο από τον πάγκο της ομάδας Αργοναύτες Ερήμης ο οποίος είπε στον βοηθό «είσαι αχάπαρος, είσαι καθυστερημένος και καραγκιόζης». Ο διαιτητής ζήτησε από τους παράγοντες του Σωματείου που ήταν στον πάγκο να του πουν ποιος ποδοσφαιριστής ήταν αλλά κάνεις δεν του έλεγε. Οι παράγοντες του Σωματείου έστειλαν τον ποδοσφαιριστή στην κερκίδα χωρίς ο διαιτητής τελικά να μάθει το όνομα του. Στο τέλος του αγώνα ρώτησε τον αρχηγό της ομάδας Αργοναύτες Ερήμης εάν γνώριζε ποιος ποδοσφαιριστής έβρισε τον βοηθό, όμως αυτός δήλωσε ότι δεν είδε ποιος ήταν».
 1. Κατά του Ποδοσφαιριστή του Σωματείου Αργοναύτες Ερήμης, Ζευκή Νεκτάριου Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 204518, επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ στον πιο πάνω αγώνα Πρωταθλήματος, «στο τέλος του αγώνα είπε στον βοηθό διαιτητή «είσαι αχάπαρος». Μετα ήρθε στα αποδυτήρια και είπε ξανά στον βοηθό διαιτητή «ήρθα για να σου το ξαναπώ γιατί μπορεί να μην άκουσες , είσαι αχάπαρος και παλαβός.

 

Απόφαση:

Η Δικαστική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε

 1. Την επιβολή προστίμου €50 στο Σωματείο Αργοναύτες Ερήμης.
 2. Την τιμωρία του Ποδοσφαιριστή του Σωματείου, Αργοναύτες Ερήμης, Ζευκή Νεκτάριου Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 204518, με αποκλεισμό 2 αγωνιστικών απ’ όλους τους αθλητικούς χώρους υπό οποιαδήποτε ιδιότητα.

 

 

Θέμα 9ον:

Αγώνας Πρωταθλήματος ΠΑΑΟΚ 2017-18

Αγώνας Κατάταξης 3ης – 4ης Θέσης Επίλεκτης Κατηγορίας (24/03/2018)

ΘΟΙ Πύργου – Λένας Λεμεσού

 

Καταγγελία του Διαιτητή του αγώνα κ. Κ. Θεοφάνους

 

Κατά του Ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΘΟΙ Πύργου, Γρηγορίου Στέλιος Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 39236 επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ στον πιο πάνω αγώνα Πρωταθλήματος, αποβλήθηκε στο 93΄ λεπτό του αγώνα γιατί «μετά από φάουλ που ζήτησε αποκάλεσε τον διαιτητή καραγκιόζη»

 

Απόφαση:

Η Δικαστική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε την τιμωρία του Ποδοσφαιριστή του Σωματείου, ΘΟΙ Πύργου, Γρηγορίου Στέλιου Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 39236, με αποκλεισμό 1 αγωνιστικής, πέραν του αυτομάτου αποκλεισμού, απ’ όλους τους αθλητικούς χώρους υπό οποιαδήποτε ιδιότητα.

 

 

Θέμα 10ον:

Μη Διεξαχθέντας Αγώνας

Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας ΠΑΑΟΚ 2017-18

21η Αγωνιστική

ΠΑΕ Λόφου – Απόλλων Αγριδιών

 

Το Δ.Σ. ΠΑΑΟΚ παραπέμπει στην Δικαστική

 

 1. Το Σωματείο ΠΑΕ Λόφου επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ, για τον πιο πάνω αγώνα Πρωταθλήματος ενημέρωσε προφορικώς την Ομοσπονδία «ότι αδυνατούσε να αγωνιστεί λόγω πολλών απουσιών και τραυματισμών ποδοσφαιριστών του»
 2. Για την τύχη του πιο πάνω μη διεξαχθέντα αγώνα.

 

Απόφαση:

Η Δικαστική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε την κατακύρωση του αγώνα με σκορ 0-3 υπέρ του αντιπάλου Σωματείου Απόλλων Αγριδιών και την επιβολή €50 πρόστιμο στο Σωματείο ΠΑΕ Λόφου. (Ενιαία Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ, Κεφάλαιο VI, Άρθρο 9, σελ. 22).

 

Για την Δικαστική Επιτροπή

 

Βάκης Ερωτοκρίτου

Πρόεδρος