Αποφάσεις Δικαστικής

Αποφάσεις Δικαστικής Επιτροπής 30/03/2017

Αποφάσεις Δικαστικής Επιτροπής 

Συνεδρία 30/03/2017 Ώρα 18:30μμ.

 

Παρόντες:

Βάκης Ερωτοκρίτου                         Πρόεδρος

Κυριάκος Τσολάκης                         Αντιπρόεδρος

Στέλιος Χαραλάμπους                     Γραμματέας

Χρυσόστομος Γεμέττας                   Μέλος

Κωστάκης Κοκκινής                         Μέλος

 

Θέμα 1ον:

Αναβληθέντας Αγώνας Πρωταθλήματος ΠΑΑΟΚ 2016-17

11η Αγωνιστική Α΄ Όμιλος (10/12/2016)

Σάββατο 25/02/2016

Χρ. Μηνά Κορφής – Σ&Π Ζακακίου

Το Δ.Σ. ΠΑΑΟΚ παραπέμπει στην Δικαστική το Σωματείο Σ&Π Ζακακίου επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ, για τον πιο πάνω αγώνα Πρωταθλήματος ενημέρωσε τηλεφωνικώς την Ομοσπονδία ότι αδυνατούσε να αγωνιστεί.

Απόφαση:

Η Δικαστική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε την κατακύρωση του αγώνα με σκορ 3-0 υπέρ του αντιπάλου Σωματείου Χρ. Μηνά Κορφής. (Ενιαία Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ, Κεφάλαιο VI, Άρθρο 9, σελ. 22).

 

Θέμα 2ον:

Αγώνας Πρωταθλήματος ΠΑΑΟΚ 2016-17

22η Αγωνιστική Α΄ Όμιλος

Σάββατο 25/03/2017

Σ&Π Ζακακίου  – Χρ. Μηνά Κορφής

Το Δ.Σ. ΠΑΑΟΚ παραπέμπει στην Δικαστική το Σωματείο Σ&Π Ζακακίου επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ, για τον πιο πάνω αγώνα Πρωταθλήματος ενημέρωσε τηλεφωνικώς την Ομοσπονδία ότι αδυνατούσε να αγωνιστεί.

Σημ: Το Σωματείο παραπέμπεται για την ίδια κατηγορία στην Δικαστική για 2η φορά.

Απόφαση:

Η Δικαστική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε την κατακύρωση του αγώνα με σκορ 3-0 υπέρ του αντιπάλου Σωματείου Χρ. Μηνά Κορφής και την επιβολή €50 προστίμου στο Σωματείο Σ&Π Ζακακίου. (Ενιαία Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ, Κεφάλαιο VI, Άρθρο 9, σελ. 22).

 

Θέμα 3ον:

Αγώνας Πρωταθλήματος ΠΑΑΟΚ 2016-17

22η Αγωνιστική Α΄ Όμιλος

Σάββατο 25/03/2017

ΠΑΕ Λόφου – ΑΤΕ-ΠΕΚ Αγ. Μάμα

Το Δ.Σ. ΠΑΑΟΚ παραπέμπει στην Δικαστική το Σωματείο ΑΤΕ-ΠΕΚ Αγ. Μάμα επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ, για τον πιο πάνω αγώνα Πρωταθλήματος ενημέρωσε γραπτώς την Ομοσπονδία ότι αδυνατούσε να αγωνιστεί «επειδή η Κοινότητα τους και το Σωματείο τους ήταν επί ποδός για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης για τους εορτασμούς των Εθνικών Επετείων 25ης Μαρτίου 1821 & 1ης Απριλίου 1955».

Απόφαση:

Η Δικαστική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε την κατακύρωση του αγώνα με σκορ 3-0 υπέρ του αντιπάλου Σωματείου ΠΑΕ Λόφου. (Ενιαία Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ, Κεφάλαιο VI, Άρθρο 9, σελ. 22).

 

Θέμα 4ον:

Αγώνας Κυπέλλου ΠΑΑΟΚ 2016-17

Ημιτελικά Κυπέλλου

Τετάρτη 01/03/2017

Κ&Ε Τραχωνίου – Ανόρθωση Μουτταγιάκας

Το Δ.Σ. ΠΑΑΟΚ παραπέμπει στην Δικαστική το Σωματείο Κ&Ε Τραχωνίου επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ, στον πιο πάνω αγώνα Κυπέλλου και σύμφωνα με την έκθεση του Διαιτητή, οι παράγοντες του αρνήθηκαν τις οδηγίες του Διαιτητή πριν την έναρξη του αγώνα να κάνουν ξανά τις άσπρες γραμμές του γηπέδου οι  οποίες δεν φαίνονταν σχεδόν καθόλου και του απάντησαν «εάν θέλεις γραμμές κάμε τες μόνος σου» και «αν δεν σου αρέσκουν μεν αρκέψεις το παιχνίδι»

Καταγγελία από τον Διαιτητή του Αγώνα Αντρέα Δημητριάδη

 1. Κατά του Ποδοσφαιριστή του Σωματείου Κ&Ε Τραχωνίου, Χαραλάμπους Χαράλαμπου Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 31914 επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ στον πιο πάνω αγώνα Κυπέλλου, μόλις αντίκρισε την κίτρινη κάρτα είπε προς τον διαιτητή «πήγαινε γ – – – – – υ», και όταν ο διαιτητής του έδειξε απ’ ευθείας την κόκκινη κάρτα τον έσπρωξε βίαια».
 2. Κατά του τραυματιοφορέα του Σωματείου Κ&Ε Τραχωνίου, Χαραλάμπους Χαράλαμπου Αδτ 602599 επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ στον πιο πάνω αγώνα Κυπέλλου, φώναζε συνεχώς και ήταν προκλητικός και αφού ο Διαιτητής του ζήτησε επανειλημμένος να σταματήσει, του ζήτησε να αποχωρήσει από το γήπεδο αυτός αρνήθηκε και έβριζε «γ – – ω την ομοσπονδία σας και αυτόν που σας βάλει». Μετά το τέλος του αγώνα ήρθε στα αποδυτήρια και συνέχισε να προκαλεί και να φωνάζει.

Απόφαση:

Η Δικαστική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε

 1. Την τιμωρία του Ποδοσφαιριστή του Σωματείου Κ&Ε Τραχωνίου, Χαραλάμπους Χαράλαμπου Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 31914 με αποκλεισμό 3 αγωνιστικών πέραν του αυτομάτου αποκλεισμού και €30 πρόστιμο.
 2. Την τιμωρία του τραυματιοφορέα του Σωματείου Κ&Ε Τραχωνίου, Χαραλάμπους Χαράλαμπου Αδτ 602599 με αποκλεισμό 4 αγωνιστικών εκτός αγωνιστικών χώρων υπό οποιαδήποτε ιδιότητα και €100 πρόστιμο.

 

Θέμα 5ον:

Αγώνας Κυπέλλου ΠΑΑΟΚ 2016-17

Προημιτελικά Κυπέλλου

Παρασκευή 24/02/2017

Αναγέννηση Γερμασόγειας – Απόλλων Αγριδιών

Καταγγελία από τον Διαιτητή του Αγώνα Νικολάου Μάριου

Κατά του Προπονητή του Σωματείου Απόλλων Αγριδιών, Βαλανίδη Γιαννάκη Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 203450 επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ στον πιο πάνω αγώνα Κυπέλλου, αποβλήθηκε για εντονότατες διαμαρτυρίες και ενώ αποχωρούσε εξύβρισε τον Διαιτητή του αγώνα με τις φράσεις «είσαι αχάπαρος, πεζεβέγκης, δεν έχεις υπόθεση»

Απόφαση:

Η Δικαστική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε την τιμωρία του Προπονητή του Σωματείου Απόλλων Αγριδιών, Βαλανίδη Γιαννάκη Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 203450 με αποκλεισμό 1 αγωνιστικής πέραν του αυτομάτου αποκλεισμού και €50 πρόστιμο.

 

Θέμα 6ον:

Αγώνας Πρωταθλήματος ΠΑΑΟΚ 2016-17

20η Αγωνιστική Α΄ Όμιλος (11-12/03/2017)

Δευτέρα 13/03/2017

ΘΟΙ Πύργου – ΑΤΕ-ΠΕΚ Αγ. Μάμα

Το Δ.Σ. ΠΑΑΟΚ παραπέμπει στην Δικαστική

 1. Την Τύχη του πιο πάνω αγώνα Πρωταθλήματος επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ το Σωματείο ΘΟΙ Πύργου, χρησιμοποίησε αντικανονικά τον Ποδοσφαιριστή Γρηγορίου Στέλιο Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 39236 και συγκεκριμένα ο ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε ενώ ήταν τιμωρημένος επειδή είχε συμπληρώσει 4 κίτρινες κάρτες.
 2. Τον Ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΘΟΙ Πύργου, Γρηγορίου Στέλιο Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 39236 επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ, στον πιο πάνω αγώνα Πρωταθλήματος αγωνίστηκε αντικανονικά και συγκεκριμένα ο ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε ενώ ήταν τιμωρημένος επειδή είχε συμπληρώσει 4 κίτρινες κάρτες.
 3. Τον Προπονητή του Σωματείου ΘΟΙ Πύργου, Κυριακίδη Κώστα Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 21466 επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ, στον πιο πάνω αγώνα Πρωταθλήματος χρησιμοποίησε αντικανονικά τον Ποδοσφαιριστή Γρηγορίου Στέλιο Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 39236 και συγκεκριμένα ο ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε ενώ είχε συμπληρώσει 4 κίτρινες κάρτες.

Απόφαση:

Η Δικαστική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε

 1. Τον μηδενισμό και την επιβολή €100 προστίμου στο Σωματείο ΘΟΙ Πύργου και την κατακύρωση του αγώνα με σκορ 3-0 υπέρ του αντιπάλου Σωματείου ΑΤΕ-ΠΕΚ Αγ. Μάμα.
 2. Την τιμωρία του Ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΘΟΙ Πύργου, Γρηγορίου Στέλιου Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 39236 με αποκλεισμό 2 αγωνιστικών και €30 πρόστιμο.
 3. Στον Προπονητή του Σωματείου ΘΟΙ Πύργου, Κυριακίδη Κώστα Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 21466 δεν επιβλήθηκε καμία ποινή.

 

Θέμα 7ον:

Αγώνας Πρωταθλήματος ΠΑΑΟΚ 2016-17

18η Αγωνιστική Β΄ Όμιλος

Κυριακή 19/03/2017

Παρθενών Χαλκούτσας – Αργοναύτες Ερήμης

Καταγγελία από τον Διαιτητή του Αγώνα Κουλουντή Αντρέα

Κατά του Ποδοσφαιριστή του Σωματείου Αργοναύτες Ερήμης, Μαρνέρου Μιχάλη Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 33213 επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ στον πιο πάνω αγώνα Πρωταθλήματος, μετά το τέλος του αγώνα κατευθύνθηκε προς τον Διαιτητή και του είπε «Εν να τα ξαναπούμε εμείς, εν τροχός και γυρίζει, είσαι άσχετος» και προσπάθησε να του επιτεθεί, λέγοντας του  «κατάγγειλε με, κάμε ότι θέλεις, εγώ έτσι κι αλλιώς εν θα ξαναπαίξω σε τούτη την Ομοσπονδία»

Απόφαση:

Η Δικαστική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε την τιμωρία του Ποδοσφαιριστή του Σωματείου Αργοναύτες Ερήμης, Μαρνέρου Μιχάλη Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 33213 με αποκλεισμό 2 αγωνιστικών και €25 πρόστιμο.

 

Θέμα 8ον:

Αγώνας Πρωταθλήματος ΠΑΑΟΚ 2016-17

17η Αγωνιστική Β΄ Όμιλος (Αναβληθέντας Αγώνας)

Τετάρτη 22/03/2017

ΕΝ. Αγ. Τύχωνα – Παρθενών Χαλκούτσας

 1. Ένσταση του Σωματείου Παρθενών Χαλκούτσας κατά του κύρους αγώνα και «κατακύρωση του αγώνα υπέρ του Σωματείου Παρθενών Χαλκούτσας λόγω αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστών του Σωματείου ΕΝ. Αγ. Τύχωνα όπως διαπιστώθηκε από τον Διαιτητή πριν την έναρξη του Β΄ Ημιχρόνου»
 2. Παραπομπή από το Δ.Σ. ΠΑΑΟΚ κατά
 • Του Σωματείου ΕΝ. Αγ. Τύχωνα επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ στον πιο πάνω αγώνα Πρωταθλήματος και σύμφωνα με την έκθεση του Διαιτητή στο φύλλο αγώνος «στο Β΄ Ημίχρονο και μετά από αίτημα του Προπονητή του Σωματείου Παρθενών Χαλκούτσας για έλεγχο ταυτότητας αντίπαλου ποδοσφαιριστή με Αρ. Φανέλας 7 και Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 217350, ο Διαιτητής ζήτησε από τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή να έρθει στα αποδυτήρια για έλεγχο. Αμέσως επέμβηκε ο υπεύθυνος του Σωματείου και Γυμνασίαρχος του αγώνα κ. Γιάννος Τύχωνας με Αρ. Μητρώου ΚΟΠ27068 και Αδτ 763848 ο οποίος αρνήθηκε να παρουσιαστεί ο ποδοσφαιριστής, λέγοντας στον Διαιτητή «εν θα δείτε κανένα» και έκλεισε την πόρτα των αποδυτηρίων. Αργότερα παρουσίασε στον Διαιτητή, τον ποδοσφαιριστή με Αρ. Φανέλας 12 και Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 217349 ως τον ποδοσφαιριστή που ζητήθηκε έλεγχος. Ο διαιτητής παρουσία των Βοηθών του, είπε στον Υπεύθυνο κ. Γιάννο Τύχωνα ότι δεν ήταν αυτός που ζήτησε να παρουσιαστεί ……

Με την έναρξη του Β΄ Ημιχρόνου ο Διαιτητής διαπίστωσε ότι ο ποδοσφαιριστής με Αρ. Φανέλας 7 του Σωματείου ΕΝ. Αγ. Τύχωνα δεν ήταν στο αγωνιστικό χώρο και αφού ρώτησε τους υπεύθυνους της ομάδας, του είπαν ότι η φανέλα με Αρ. 7 σκίστηκε και παίζει με άλλη φανέλα. Όμως ο ποδοσφαιριστής ήταν άλλος και ο ποδοσφαιριστής με τον Αρ. 7 δεν είχε γίνει αλλαγή και αυτό φαίνεται από τις αλλαγές»

 • Του Γυμνασίαρχου του Αγώνα και Υπεύθυνου του Σωματείου ΕΝ Αγ. Τύχωνα κ. Γιάννου Τύχωνα με Αρ. Μητρώου ΚΟΠ27068 και Αδτ 763848  επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ στον πιο πάνω αγώνα Πρωταθλήματος και σύμφωνα με την έκθεση του Διαιτητή:

Α)    Προσπάθησε να τον παραπλανήσει  παρουσιάζοντας άλλο Ποδοσφαιριστή από αυτόν που αρχικά ζήτησε ο Διαιτητής για έλεγχο ταυτότητας και

Β)    Όταν ο Διαιτητής ζήτησε από τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή να έρθει στα αποδυτήρια για έλεγχο αμέσως επέμβηκε ο υπεύθυνος του Σωματείου και Γυμνασίαρχος του αγώνα κ. Γιάννος Τύχωνας ο οποίος αρνήθηκε να παρουσιαστεί ο ποδοσφαιριστής, λέγοντας στον Διαιτητή «εν θα δείτε κανένα» και έκλεισε την πόρτα των αποδυτηρίων.

 • Του Ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΕΝ Αγ. Τύχωνα, Ευσταθίου Αντρέα Μιχαήλ με Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 217349 επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ στον πιο πάνω αγώνα Πρωταθλήματος, εν γνώσει του προσπάθησε να παραπλανήσει τον Διαιτητή του αγώνα αφού παρουσιάστηκε για έλεγχο ταυτότητας άλλου ποδοσφαιριστή.
 • Τον Προπονητή του Σωματείου ΕΝ Αγ. Τύχωνα, Προκοπίου Χάρη με Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 32893, επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ στον πιο πάνω αγώνα Πρωταθλήματος, εν γνώσει του χρησιμοποίησε αντικανονικά ποδοσφαιριστή.
 1. Καταγγελία του Διαιτητή του Αγώνα κ. Αντρέα Κουλουντή κατά του Ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΕΝ Αγ. Τύχωνα, Παπαντωνίου Στέφανο με Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 208362, επειδή κατά παράβαση της Ενιαίας Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ στον πιο πάνω αγώνα Πρωταθλήματος και συγκεκριμένα στο 55΄ αφού δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία στον βοηθό διαιτητή, είπε προς τον Διαιτητή και τον Βοηθό Διαιτητή «θα πκιάσετε τα α…..α μου Μόγγολοι» και καθώς αποχωρούσε φώναξε ξανά «είσαστε Μόγγολοι».

Απόφαση:

Η Δικαστική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε

 1. Να κάνει αποδεκτή την ένσταση και να κατακυρώσει τον αγώνα με σκορ 3-0 υπέρ του Σωματείου Παρθενών Χαλκούτσας. Επίσης αποφάσισε την επιστροφή του παράβολου των €200 στο Σωματείο Παρθενών Χαλκούτσας και την επιβολή προστίμου €200 στο Σωματείο ΕΝ Αγ. Τύχωνα {Κεφάλαιο XIII, Άρθρο 22, σελίδα 58 της Ενιαίας Προκήρυξης 2016-2017}.
 2. Την τιμωρία του Σωματείου ΕΝ Αγ. Τύχωνα με αφαίρεση 3 βαθμών από το Πρωτάθλημα και €100 πρόστιμο. (Ενιαία Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων ΣΤΟΚ, Κεφάλαιο XIV, Άρθρο 61,62 σελ. 69).
 3. Την τιμωρία του Γυμνασίαρχου του Αγώνα και Υπεύθυνου του Σωματείου ΕΝ Αγ. Τύχωνα κ. Γιάννου Τύχωνα με Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 27068 και Αδτ 763848  με αποκλεισμό 2 αγωνιστικών εκτός αγωνιστικών χώρων υπό οποιαδήποτε ιδιότητα και €100 πρόστιμο.
 4. Την τιμωρία του Ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΕΝ Αγ. Τύχωνα, Ευσταθίου Αντρέα Μιχαήλ με Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 217349 με αποκλεισμό 2 αγωνιστικών και €25 πρόστιμο.
 5. Την τιμωρία του Προπονητή του Σωματείου ΕΝ Αγ. Τύχωνα, Προκοπίου Χάρη με Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 32893 με αποκλεισμό 2 αγωνιστικών εκτός αγωνιστικών χώρων υπό οποιαδήποτε ιδιότητα και €50 πρόστιμο.
 6. Την τιμωρία του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΕΝ Αγ. Τύχωνα, Παπαντωνίου Στέφανου με Αρ. Μητρώου ΚΟΠ 208362 με αποκλεισμό 2 αγωνιστικών και €25 πρόστιμο.

 

Τέλος Συνεδρίασης.

 

Για την Δικαστική Επιτροπή

Βάκης Ερωτοκρίτου

Πρόεδρος