Ανακοινώσεις ΟμοσπονδίαςΕιδήσειςΣΤΟΚ

Λένας Λεμεσού – Κυπελλούχος ΣΤΟΚ 2018-2019

Κυπελλούχος ΣΤΟΚ 2018-2019

Λένας Λεμεσού

 

Τελικός  Κυπελλούχων Ομάδων ΣΤΟΚ 2018-2019

Κοινοτικό Στάδιο Κοράκου

 

ΛΕΝΑΣ Λεμεσού    Vs    ΘΟΙ/ΑΕΚ Λειβαδιών

           2                                       1     

 

Μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα ανάμεσα σε 2 πολύ ποιοτικές ομάδες ο Λένας Λεμεσού αφού αρχικά νίκησε την κούραση των προηγουμένων συνεχομένων αγώνων και με 2 γκολ του αρχηγού Ιάκωβου Παπαχαραλάμπους στο 81΄ με πέναλτι και στο 88΄ κέρδισε πανάξιά τον τίτλο του Κυπελλούχου ΣΤΟΚ 2018-2019.

Ο Τελικός ξεκίνησε με τις 2 ομάδες να προσπαθούν στα αρχικά στάδια να επιβληθούν στο χώρο του κέντρου. Ο Λένας Λεμεσού με την  ποιότητα και την ταχύτητα των ποδοσφαιριστών που διαθέτει πατούσε καλύτερα στο γήπεδο. Έφτιαξε 3-4 καλές ευκαιρίες που όμως δεν εκμεταλλεύτηκε.

Ο Νίκος Γεωργίου παρά τις πολλές και σημαντικές απώλειες ποδοσφαιριστών που είχε πριν τον αγώνα, παράταξε μια πολύ ποιοτική ομάδα που γενικά στο Α΄ Ημίχρονο αυτό φάνηκε στο γήπεδο, αφού σχεδόν δεν απειλήθηκε καθόλου από την αντίπαλη ομάδα.

Το ημίχρονο τελείωσε ισόπαλο 0-0.

Στα αρχικά στάδια του Β΄ Ημιχρόνου η αντίπαλη ομάδα ευτύχησε να σκοράρει στο 56΄ και ο τελικός πήρε κυριολεκτικά φωτιά. Ο Λένας Λεμεσού επιστρατεύοντας τα ψυχικά αποθέματα των ποδοσφαιριστών του, αφού όλοι ανεξαίρετα υπέρβαλαν εαυτό,  πίεσε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου με στόχο την ισοφάριση. Η ομάδα του ΘΟΙ/ΑΕΚ Λειβαδιών εκμεταλλευόμενη τα κενά που δημιουργήθηκαν προσπάθησε σε 2-3 περιπτώσεις με κόντρα επίθεση να πετύχει δεύτερο γκολ για να σκοτώσει τον αγώνα. Έφτασε κοντά στο γκολ αφού στο 66΄ η μπάλα βρήκε την ρίζα του κάθετου δοκαριού της εστίας του Λένα Λεμεσού.

Από το σημείο αυτό η ομάδα του Λένα Λεμεσού εξάσκησε ασφυκτική πίεση στους αντιπάλους. Η μπάλα βρισκόταν συνέχεια στην κατοχή των ποδοσφαιριστών του Λένα Λεμεσού οι οποίοι με μανία σφυροκοπούσαν την αντίπαλη εστία. Σε μια γρήγορη επίθεση από τα δεξιά στο 81΄  ο Νίκος Χαραλάμπους βγήκε μόνος με τον αντίπαλο τερματοφύλακα ο οποίος στην προσπάθεια του να προλάβει πρώτος την μπάλα κτύπησε άθελα του στο κεφάλι τον ποδοσφαιριστή του Λένα Λεμεσού και ο Διαιτητής έδωσε το εμφανέστατο πέναλτι. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο αρχηγός της ομάδας  Ιάκωβος Παπαχαραλάμπους, ο οποίος με ολύμπια ψυχραιμία ξεγέλασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα στέλνοντας την μπάλα στα αντίπαλα δίκτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στα πόδια των Ποδοσφαιριστών του Λένα Λεμεσού. Ήθελαν να τελειώσουν τον τελικό πριν την ημίωρη παράταση. Το νικητήριο γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 88΄ ο ταχύτατος αρχηγός της ομάδας Ιάκωβος Παπαχαραλάμπους με δυνατό σουτ μέσα από την αντίπαλη περιοχή νίκησε για δεύτερη φορά τον αντίπαλο τερματοφύλακα, στέλνοντας στα ουράνια τους φίλους και οπαδούς του Λένα Λεμεσού που ακολούθησαν την ομάδα.

Τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το τέλος του αγώνα ήταν δραματικά με τους ποδοσφαιριστές του Λένα Λεμεσού να καταθέτουν ψυχή στο γήπεδο.

Με το σφύριγμα του διαιτητή οι ποδοσφαιριστές του Λένα Λεμεσού πανηγύρισαν με την ψυχή τους την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Η απονομή των επάθλων στους Κυπελλούχους ΣΤΟΚ 2018-19 έγινε από τον Πρόεδρο της ΣΤΟΚ Δρ. Μαρίνο Τιμοθέου.

 

Λένας Λεμεσού :

Προπονητής  Νίκος Γεωργίου.

Μιχάλης Νεοφύτου, Λεωνίδας Βαζάτης, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, Χρίστος Φώτη, Νίκος Χαραλάμπους, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Νικόλας Αχιλλέως, Χρίστος Σάββα, Ιάκωβος Παπαχαραλάμπους, Δημήτρης Ιωάννου (90΄ Στεφάνου Περικλής) και Μάριος Κωνσταντίνου (80΄ Σάββα Γιώργος).

Φωτογραφικό υλικό από τον αγώνα.

 

Συγχαρητήρια στον Λένα Λεμεσού!!!